مدیرکل دفتر پتانسیلسنجی و ارزیابی منابع انرژی ساتبا از فرآیند ارزیابی تلفیقی، اولویتبندی و تعیین سهم گزینههای انرژی در چهار استان یزد، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان خبر داد.
میترا غلامی با بیان اینکه اولویتبندی و تعیین سهم گزینههای انرژی در هر استان به سرمایه گذاران و تصمیم گیران کمک خواهد نمود تا بتوانند گزینه برتر اولویت در هر استان را برای احداث نیروگاه انتخاب نمایند، از انجام این فرآیند برای استانهای یزد، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان خبر داد.
مدیرکل دفتر پتانسیلسنجی و ارزیابی منابع انرژی ساتبا از استانهای یزد، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان بهعنوان پرپتانسیلترین مناطق در حوزه انرژی خورشیدی نام برد و اظهار کرد: پتانسیل شناساییشده در این استانها بالغ بر ۱۶ هزار مگاوات میباشد.
وی استان سیستان و بلوچستان را از مستعدترین استانهای کشور در حوزه پتانسیل بادی برشمرد و عنوان کرد: این استان با داشتن نزدیک به ۸۰۰۰ مگاوات پتانسیل در حوزه انرژی بادی، دارای مناطق بادخیز وسیعی برای نصب توربینهای بادی کلاس یک و دو است که نه تنها در کشور، بلکه در سطح جهان در این حوزه، مورد توجه قرار دارد.
غلامی با اشاره به شناسایی ۳۰۹۲ مگاوات پتانسیل تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی در استان یزد از بالا بودن سهم انرژی خورشیدی به میزان ۳۰ درصد در این استان خبر داد و اظهار داشت: پس از انرژی خورشیدی به ترتیب انرژی بادی (%۱۷)، زیست توده (%۱۴)، بهرهوری در تولید (%۱۴)، بهرهوری در صنعت و ذخیرهسازی انرژی هر یک (%۱۲) در ردههای بعدی گزینههای منتخب در این استان قرار میگیرند.
مدیرکل دفتر پتانسیلسنجی و ارزیابی منابع انرژی ساتبا با اعلام اینکه ظرفیت ۵۷۲۵ مگاواتی در استان کرمان یکی از بالاترین ظرفیتهای شناسایی شده در کشور است، افزود: انرژی خورشیدی با سهم حدود ۴۰ درصد بالاترین اولویت را در این استان به خود اختصاص داده است و بعد از آن انرژی بادی (%۱۹)، ذخیرهسازی انرژی (۱۱،۵%)، زیستتوده و بهرهوری در تولید هر یک (%۱۰.۵)، بهرهوری در صنعت و برقآبی هر یک (%۹) در ردههای بعدی هستند.
غلامی ادامه داد، در استان فارس نیز انرژی خورشیدی با معرفی ۳۷۶۰ مگاوات ظرفیت و با سهم (%۲۷) درصد بالاترین اولویت را در این استان دارد. بعد از آن انرژی بادی (%۱۶)، برقآبی کوچک (%۱۳)، زمینگرمایی (%۱۲) بهرهوری در تولید و ذخیرهسازی انرژی و بهره وری در صنعت هریک (%۱۱) و زیستتوده (%۱۰) در ردههای بعدی گزینههای منتخب قرار میگیرند.
وی در پایان بالاترین سهم در استان سیستان و بلوچستان با ظرفیت شناسایی شده ۷۸۲۰ مگاوات را متعلق به انرژی بادی با سهم ۲۶ درصدی عنوان کرد و ادامه داد: انرژی خورشیدی (%۲۴)، و سپس گزینههای زیست توده و بهرهوری در تولید (%۱۳) و همچنین ذخیرهسازی و بهرهوری در صنعت (%۱۲) در پلههای بعدی توسعه انرژی در این استان میباشند.
منبع: ساتبا